MediaWatch

Stort kursdyk i US aktier

Den tiltagende uro i Mellemøsten sendte i går råolieprisen på himmelflugt. Det gav de i forvejen indtjeningsbarsels-bekymrede investorer ny anledning til frygt for selskabernes indtjening. Allerede i de første timer torsdag eftermiddag dansk tid lå Dow Jones indekset nede med tre procent Og da klokken lød ved børsens lukning var det brede indeks over de største amerikanske aktier faldet med 379 point til 10.034,58.

Den store detailhandelskæde Home Depot, der kom med en advarsel om faldende indtjening, faldt med 29 procent og var i høj grad med til at udløse de massive kursfald i så forskellige selskaber som - Boeing, Citigroup, JP Morgan og United Tech , der stod for de største procentvise fald. Udover olieaktierne, var de få aktier der kom igennem børsdagen med stigninger inden for medicinal- og utility-området.

Efter fem børsdage med store fald på vækstaktiebørsen Nasdaq, der har mistet mere end 20 procent i år, var der ellers håb om at Nasdaq-teknologiaktierne torsdag ville nå bunden, fordi investorerne ville rette blikket mod de mange teknologiaktier, der er blevet sat ned på det sidste. Men dette håb blev gjort til skamme i de sidste timer af Nasdaq-børsens åbningstid og indekset lukkede i 3.074,68 - 2,96 procent lavere.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under "artikler"

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs