MediaWatch

HP mod nye horisonter

I forsøget på at udvide sine aktiviteter på et område, der traditionelt set har været kendt som en underudviklet marked, har HP nu iværksat et projekt, der skal bringe internetadgang samt andre teknologiske services til udviklingslandene, skriver CNN.

Projektet, der er blevet døbt "World e-Inclusion", vil ifølge selskabet sælge, lease eller donere udstyr og services for rundt regnet en milliard dollar i løbet af næste år. Som en del af projektet vil selskabet udvikle skræddersyede teknologiprodukter og services, der skal sendes ud til landsbyer og småbyer. Målet er, at give lavtlønnede folk fortrinsvist i Afrika, Asien, Central og Østeuropa samt Sydamerika muligheden for at udvikle levedygtige forretningsventures.

Ifølge en talsmand for HP, er der tale om et stærkt filantropisk projekt, men selskabet fastholder, at en kombination af levedygtige ventures for de fattige, der på samme tid kan skabe profit for de store selskaber, vil være den bedste løsning på sigt.

HP har tidligere i år indgået aftale med Foundation for Sustainable Development of Costa Rica om udviklingen af såkaldte "tele-centers" til landsbyer i fjernbeliggende egne af verden.

Selskabet har ligeledes udviklet en hjemmeside til promoveringen af sit nye projekt.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs