Boxmans konkurs nyttig

MediaWatch

Boxman formåede ikke at samle de knap 400 millioner kroner, som selskabet havde brug for med henblik på at fortsætte driften i den hidtidige form. Dette er måske ikke så mærkeligt, når det tages i betragtning, at Boxman siden starten i 1997 har brugt cirka 700 millioner kroner, og at der hver måned løb mellem 15 og 30 millioner kroner ud af selskabets kasse. Boxman's ledelse har givet udtryk for skuffelse over, at det ikke lykkedes at gennemføre den seneste finansieringsrunde, men nu er tvunget til sende selskabet i likvidation.

En række kommentarer fra den svenske Internetbranche peger imidlertid på, at Boxman's lukning var forventet, og at lukningen betragtes som en nyttig udvikling for e-handelsbranchen med henblik på at luge de svage virksomheder ud af markedet. Det skriver Dagens Industri.

Koncernchef for det svenske investeringsfirma Startupfactory, Staffan Helgesson, mener således, at Boxmans nedtur er sund for både e-handelsvirksomheder og investeringsfirmaer. Han henviser til, at Boxmans skæbne er med til at mane til fornuft overalt i branchen.

Dog frygter den svenske Internetbranche, at investeringsfirmaerne bliver så restriktive med deres kapital, at det kan føre til, at flere e-handelsvirksomheder må bukke under, selvom de har en sund og fornuftig forretningsmodel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også