MediaWatch

Ransagning efter piratkopier

Med en ny lov vil justitsminister Frank Jensen (S) overlade det til fogedretterne at ransage private hjem og virksomheder i softwaregiganternes og pladebranchens jagt på kommerciel piratkopiering af Edb-programmer, computerspil og Cd'ere, skriver Jyllands-Posten.

Lovforslaget vækker bekymring hos jurister og politikere, der mener, at det er en trussel mod retssikkerheden, hvis det ikke udelukkende er domstolene, der kan give tilladelse til ransagning.

- Man skal ikke overlade det til andre end politiet at foretage ransagninger og efterforskning hos borgere og virksomheder. Man skal slet ikke sende folk ud, som ikke er embedsmænd og ikke har de forpligtelser, embedsmænd har, siger Advokatrådets formand, Jon Stokholm.

Justitsminister Frank Jensen mener, at retssikkerhed også gælder for dem, der skal beskyttes mod kriminalitet. Derfor ønsker han, at kunne garantere rettighederne for de mennesker, som har brugt mange penge på at udvikle nye Edb-programmer, der i dag af nogle kriminelle bliver kopieret til erhvervsmæssig udnyttelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs