MediaWatch

Ransagning efter piratkopier

Med en ny lov vil justitsminister Frank Jensen (S) overlade det til fogedretterne at ransage private hjem og virksomheder i softwaregiganternes og pladebranchens jagt på kommerciel piratkopiering af Edb-programmer, computerspil og Cd'ere, skriver Jyllands-Posten.

Lovforslaget vækker bekymring hos jurister og politikere, der mener, at det er en trussel mod retssikkerheden, hvis det ikke udelukkende er domstolene, der kan give tilladelse til ransagning.

- Man skal ikke overlade det til andre end politiet at foretage ransagninger og efterforskning hos borgere og virksomheder. Man skal slet ikke sende folk ud, som ikke er embedsmænd og ikke har de forpligtelser, embedsmænd har, siger Advokatrådets formand, Jon Stokholm.

Justitsminister Frank Jensen mener, at retssikkerhed også gælder for dem, der skal beskyttes mod kriminalitet. Derfor ønsker han, at kunne garantere rettighederne for de mennesker, som har brugt mange penge på at udvikle nye Edb-programmer, der i dag af nogle kriminelle bliver kopieret til erhvervsmæssig udnyttelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs