Ransagning efter piratkopier

MediaWatch

Med en ny lov vil justitsminister Frank Jensen (S) overlade det til fogedretterne at ransage private hjem og virksomheder i softwaregiganternes og pladebranchens jagt på kommerciel piratkopiering af Edb-programmer, computerspil og Cd'ere, skriver Jyllands-Posten.

Lovforslaget vækker bekymring hos jurister og politikere, der mener, at det er en trussel mod retssikkerheden, hvis det ikke udelukkende er domstolene, der kan give tilladelse til ransagning.

- Man skal ikke overlade det til andre end politiet at foretage ransagninger og efterforskning hos borgere og virksomheder. Man skal slet ikke sende folk ud, som ikke er embedsmænd og ikke har de forpligtelser, embedsmænd har, siger Advokatrådets formand, Jon Stokholm.

Justitsminister Frank Jensen mener, at retssikkerhed også gælder for dem, der skal beskyttes mod kriminalitet. Derfor ønsker han, at kunne garantere rettighederne for de mennesker, som har brugt mange penge på at udvikle nye Edb-programmer, der i dag af nogle kriminelle bliver kopieret til erhvervsmæssig udnyttelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også