MediaWatch

IT-kontrakter undervurderes

Kontrakten, der regulerer IT-leverancer, er ofte undervurderet, når køber og sælger skal indgå IT-aftaler. Hvis usikkerhed og uenighed opstår omkring IT-aftaler, er det vigtigt at have et reguleringsgrundlag at vende tilbage til for at komme på ret kurs igen. Der kan i starten af leverancen være megen tillid mellem parterne, men det er risikofyldt at forvente, at der ikke senere kan opstå problemer. Det fremgår af undersøgelsen IT i praksis lavet af PLS Rambøll.

Ifølge Søren Staugaard, advokat og ansat som Chefkonsulent i PLS Rambøll Management med ansvar for IT og jura, bør en god aftale bl.a. kunne rumme de projektstyringsmekanismer, f.eks. faseopdeling, som parterne er enige om, og desuden være et dynamisk dokument, dvs. indeholde bestemmelser for håndtering af de ændringer i leverancen som altid opstår i forløbet.

Derfor pointerer Søren Staugaard, at anvendeligheden af et aftalegrundlag hænger, uanset kontraktens formelle status, tæt sammen med den respekt, som parterne har for dokumentet. Det er derfor afgørende, at kontrakten ikke blot bliver et statisk dokument, som underskrives for derefter at blive lagt i skuffen. I så fald opnår parterne ikke den gevinst i form af et styringsredskab, som kontrakten bør være.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs