MediaWatch

Skotland fører i e-handel

Det statsstøttede økonomiske udviklingsagentur Scottish Enterprise slår fast, at Storbritannien stormer frem på e-handelsområdet. Rapporten konkluderer, at hele 27 procent af samtlige britiske virksomheder er repræsenteret på Internettet, hvilket gør regionen til verdensledende. Endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at Skotland topper med 29 procent af virksomhederne online, skriver ZDNet.

Selskaber, der ikke handler direkte via Internettet, har ligeledes en høj grad af "webawareness", idet hele 79 procent af de britiske selskaber har en eller anden form for online-tilstedeværelse. Dette tal var sidste år under 60 procent.

Ifølge Charlie Watt, e-handels direktør hos Scottish Enterprise, er der tale om en decideret revolution, og at man nu arbejder ihærdigt på at sikre selskaberne, således de kan bibeholde deres konkurrencemæssige fordele og følgelig opretholde den fremtidige profitabilitet.

Rapporten fra Scottish Enterprise modsiger dermed PricewaterhouseCoopers, der for nyligt slog fast, at Tyskland var førende på e-handelsområdet. Rapporten er dog åben for en vis grad af kritik, idet det har vist sig, at selskaber, der blot sender e-mails i ny og næ, har kvalificeret sig til at optræde som "online".

Dataene er indsamlet fra en række land herunder blandt andet USA, Japan, Tyskland, Sverige, Storbritannien samt Skotland.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs