MediaWatch

Ericsson og Compaq samarbejder

Aftalen der løber over fire år betyder, at Ericsson vil købe for mellem en halv og en hel milliard dollar i servere, software samt services. Disse skal bruges til at opbygge selve hjertet i dets næste generation af telekommunikationsnetværk, således det svenske selskab.

Ifølge Raul Rodriguez vicepræsident for Compaq's marketingafdeling er der tale om et gennembrud i handlen med et telekommunikationsselskab. Compaq har trods teknologisk respekt omkring dets servere, endnu ikke formået at skabe den store prominens i forhold til konkurrenterne, der blandt andet tæller IBM, Hewlett-Packard og Sun Microsystems, skriver CNET.

Selskabet har dog via strategiske opkøb sikret sig en solid position på tele-kommunikationsmarkedet. Rodriguez vil ikke oplyse, hvor stor en del af selskabets indtægter der kommer fra denne sektor, men siger, at et skøn på 40 procent ikke er helt ved siden af.

Han ønsker ligeledes ikke at oplyse, hvorledes indtægterne fordeler sig på henholdsvis produkter og services i den nuværende handel, men indrømmer at servicedelen er et nøglesegment.

Compaq møder dog stadigt stigende konkurrence på markedet for telekommunikation, idet især Sun Microsystems presser aggressivt på for at vinde fodfæste.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs