MediaWatch

Stor interesse for e-bøger

Bogforlaget "Piratförlaget" er det første svenske traditionelle bogforlag, som satser på udgivelse af bøger via Internettet. I begyndelsen af september lancerede forlaget sin første e-udgivelse: et uddrag af en ny svensk bog, som kunne downloades for 10 kroner. Efterfølgende har forlaget lanceret uddrag af yderligere fem bøger af kendte svenske forfattere, skriver www.ekonomi24.se.

-Salget har overgået vores forventninger. Vi tror på ideen og vil fortsat satse på området, lyder det fra Piratförlaget.

Indtil videre kan det kun lade sig gøre at læse nogle enkelte kapitler af de nye bøger, men allerede i løbet af efteråret forventer Piratförlaget at kunne give brugerne mulighed for at downloade bøgerne i deres helhed. Problemet hidtil har været, at forlaget ikke har haft mulighed for at kopibeskytte bøgerne med henblik på at undgå risikoen for, at bøgerne sendes videre til andre personer via e-mail. Dette problem er Piratförlaget dog efter eget udsagn ved at løse.

Allerede på nuværende tidspunkt er det imidlertid muligt at downloade og læse hele bøger, som ikke kategoriseres som nyheder. Og salget har været godt, siger forlaget. Priserne for download af disse bøger er 39 svenske kroner, mens prisen for nye bøger bliver væsentligt højere, nemlig 139 svenske kroner, hvilket dog er lavere end for den samme bog i print. I løbet af efteråret vil forlaget lægge 60 ældre og nye bøger på Internettet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs