MediaWatch

Danmark nr. 5 i ny økonomi

Konsulentfirmaet PLS RAMBØLL Management har netop offentliggjort resultaterne af en benchmarking-undersøgelse, der sammenligner Danmark med ni andre vestlige lande i forhold til den ny økonomi.Undersøgelsen er baseret dels på 39 udvalgte statistiske indikatorer og dels på kvalitative vurderinger fra nationale eksperter i ny økonomi, herunder investorer, virksomhedsledere, forskere og embedsmænd.

Danmark indtager en femteplads, men man skal dog være opmærksom på, at hvis der måles alene på de statistiske indikatorer, det vil sige uden at inddrage de nationale eksperters vurderinger, indtager Danmark kun en syvendeplads. Endvidere falder Danmark igennem på en række af de drivkræfter, som i undersøgelsen vurderes at være mest afgørende for udviklingen af den ny økonomi, herunder erhvervslivets evne til at skabe og kommercialisere forskning og innovationer.

Resultatet viser, at de i alt ti lande kan opdeles i tre grupper:

Udbrydergruppen - består af USA, Sverige og Finland med USA på en klar førsteplads med 89 ud af 110 mulige point.

Forfølgergruppen - består af Storbritannien, Danmark, Norge og Holland i den nævnte rækkefølge.
Hovedfeltet - består af Frankrig, Tyskland og Spanien.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under rubrikken artikler.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs