MediaWatch

Eidos afviser købstilbud

Selskabet, hvis aktie alene i år er faldet med totredjedel af sin oprindelige værdi, har ikke villet oplyse hverken pris eller byder i den omtalte handel.

Analytikere nævner det franske Infogrames Entertainment som den mest sandsynlige byder, med softwaregiganten Microsoft og Electronic Art som mulige konkurrenter, skriver Bloomberg.

Eidos, der i slutningen af august offentliggjorde et øget tab i forhold til sidste års halvårsresultat, siger, at salget af videospil vil forblive lavt. Baggrunden er, at køberne afventer lanceringen af Sony's Playstation 2 konsol. Udtalelsen bakkes op af analytikerne, der ikke forventer at spiludbyderne vil fremvise et øget salg før fjerde kvartal næste år.

Selskabet understreger i den forbindelse, at det har kapital samt lånemuligheder nok til at møde sine omkostninger de næste to år. Det er branchens forventning, at det generelle salg vil være stigende igen fra 2002.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs