MediaWatch

Sun satser svensk

Åbningen af det nye center, der er døbt "Wireless center of Excellence", vil finde sted i starten af det nye år. Og mens Sun i første omgang har valgt at henlægge placeringen til Stockholm, så afviser Roland Winquest, Europachef for Sun's nye forretningsområder, ikke muligheden for, at der med tiden vil være mulighed for lignende etableringer andetsteds i Sverige. Han nævner i den forbindelse Øresundsregionen som en potentiel mulighed, skriver Dagens Industri.

Sun's valg af Sverige som opstartsland skal ses på baggrund af landets og i det hele taget Nordeuropas stærke position indenfor trådløs teknologi. Eksistensen af en udviklet infrastruktur og et kompetenceniveau, der må betegnes som særdeles højt, tæller ligeledes som en vigtig faktor for valget. Derudover har den stigende mangel på kvalificeret arbejdskraft i Silicon Valley, der hidtil har fungeret som hovedområde for Sun's udvikling, fået selskabets ledelse til at udvide dets søgning efter arbejdskraft, til også at omfatte andre lande end USA.

Teleindustrien er i dag Sun's hovedmarked og bidrager med godt 40 procent af den totale omsætning. Denne var sidste år på 15,7 milliarder dollar. Til sammenligning bistod Sverige i regnskabsåret 98/99 med 2,5 milliarder svenske kroner.

Åbningen af det nye center markerer startskuddet til et globalt net af udviklingscentre og således en intensivering af Sun's engagement i teleområdet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs