MediaWatch

Vodafone køber irske Eircell

Verdens største mobiltelefonselskab, engelske Vodafone, forventes at købe irske Eircell, der er en del af Eircom, for mellem 4 og 5 milliarder euro. Aktierne i Eircom, der inkluderer aktier i Eircell såvel som en traditionel telefonenhed og en multimedieenhed, er faldet 40 procent inden for de sidste 12 måneder. Selskabet står ifølge analytikere overfor stigende konkurrence fra rivaler, som Esat Telecom Group Plc., der er en enhed under British Telecommunications Plc og fra NTL Inc, skriver Bloomberg.

Ifølge Michael O'Sullivan, strateg i Commerzbank Securities, er der tale om en god handel for Eircom, der på nuværende tidspunkt har store problemer og har brug for omstruktureringer for at komme tilbage i ringen. Eircom's aktier steg på baggrund af offentliggørelsen 0,37 euro til 2,83 euro. Selskabets markedsværdi repræsenterer nu en værdi i omegnen af 6 milliarder euro. Vodafone's aktier faldt tilsvarende 10 pence til niveau 243 point. Faldet svarer til en nedgang på 4 procentpoint.

Salget af Eircell bliver det største i irsk historie og overgår dermed British Telecom's køb af Esat i januar til 2,5 milliarder euro. De irske tele-kommunikationsmyndigheder oplyser, at Irland for første gang har flere mobiltelefonliner end traditionelle telefonliner. Omkring 50 procent af den irske befolkning svarende til 1,86 millioner indbyggere har mobiltelefon, og Irland er det tredje hurtigst voksende marked for mobiltelefoni i Europa.

Det forventes, at Eircom offentliggør sine markedsandele på det irske marked i forbindelse med den kommende måneds offentliggørelse af halvårsregnskabet. Ifølge Sara MacArthur, analytiker hos Bloxham Stockbrokers, tegner Eircell sig for ca. 1,2 millioner abonnenter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs