MediaWatch

Samtrafikpriser skal prisreguleres

Med ikrafttræden af den nye telelovgivning pr. 1. juli 2000 er det fastlagt, at samtrafikpriserne i fremtiden skal reguleres efter de langsigtede gennemsnitlige differensomkostningers metode kaldet LRAIC-metoden.

Samtrafikpriserne er den omkostning som Tele-selskaberne skal betale for at udveksle teletrafik med hinanden i de faste net også kaldet koblet samtrafik, og de samtrafikpriser, som selskaberne skal betale for at benytte andre selskabers abonnentledninger/accessnet og telefoncentraler, bygninger med videre,

Lovgivningen fastlægger, at danske LRAIC-modeller skal udvikles i et trepartssamarbejde mellem Telestyrelsen, de selskaber der er forpligtet til at levere samtrafik til regulerede priser, og de selskaber der ønsker at benytte sådanne samtrafikprodukter.

Arbejdet med udarbejdelsen af prisreguleringsmodellerne skal være afsluttet, således at konkrete samtrafikpriser efter denne metode kan fastsættes af Telestyrelsen pr. 31. december 2002.

Telestyrelsen ser gerne, at arbejdet med udviklingen af de danske LRAIC-modeller fremmes, så et tidligere introduktionstidspunkt evt. kan opnås. Dette er afspejlet i nærværende tidsplan, som rummer en mulighed for at kunne komprimeres, såfremt trepartssamarbejdet tillader det.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs