MediaWatch

ABB udvider asiatiske aktiviteter

Det er selskabets plan er at oprette tre research og udviklingscentre placeret i henholdsvis Singapore Kina og Indien. Hovedformålet med disse centre er at skabe udviklingsenheder, der kan specialisere sig i optiske fibre, elektronik, software og ny teknologi indenfor energi og automation, skriver Financial Times.

ABB håber på sigt, at det gennem disse enheder kan frembringe fordele der kan hjælpe med at opfylde selskabets ambitiøse plan om at øge sit salgsoutput i Asien fra de nuværende 15 procent til op imod 45 procent. En sådan øgning forventes fuldbragt i midten af dette årti.

Selskabet har indenfor de seneste to år bevæget sig mere og mere væk fra de kapitalintensive ingeniøraktiviteter, herunder kan nævnes blandt andet tog. Det nye fokus er software og servicerelaterede aktiviteter samt visse alternative energiprojekter såsom vindenergi.

Opbygningen af researchenheder i Asien falder sammen ned en række konkurrenters lignende projekter. ABB's ærkerival Siemens er allerede godt i gang i Asien hvor det i øjeblikket beskæftiger 1000 mand i henholdsvis Japan, Kina og Indien.

ABB, der har et årligt salg i omegnen af 20 milliarder dollar, bruger 2 milliarder om året på research og udvikling. Den nye investering vil strække sig over de næste fire år.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs