MediaWatch

SMS hitter verden over

GSM-operatørernes forening, GSM Association, har opgjort antallet af SMS-beskeder, som er blevet sendt via et af de eksisterende GSM-net verden over. I løbet af 15 måneder er antallet af SMS-beskeder vokset fra én milliard til nu ni milliarder, skriver digitoday.no. De ni milliarder beskeder er fordelt på 340 millioner GSM-kunder, hvilket udgør cirka 60 procent af verdens samlede mobilmarked. En af årsagerne til væksten vurderes at være introduktionen af taletidskort, som har åbnet GSM-markedet for nye kundegrupper.

Udviklingen skal ses på baggrund af, at SMS for ikke mere end et par år siden var et nærmest ukendt fænomen. GSM Association forventer endvidere en fortsat kraftig vækst på området. I september forudser foreningen således en vækst på yderligere en milliard SMS-beskeder, mens man inden årsskiftet forudser, at tallet er nået op på 15 milliarder distribuerede SMS-beskeder.
Tyskland er førende inden SMS, idet landet står for mere end en milliard af de i alt ni milliarder beskeder i august. Asien står i alt for tre milliarder af beskederne. Og i Storbritannien er antallet af SMS-beskeder vokset fra 50 millioner i maj til 560 millioner i august.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs