MediaWatch

Internetbanker i medvind

Konsulentfirmaet Cap Gemini Ernst & Young har netop offentliggjort en undersøgelse, hvoraf det fremgår, at online banking i Europa vil vokse kraftigt og i 2003 vil udgøre 25 procent af alle transaktioner. Det skriver digitoday.no. Undersøgelsen viser endvidere, at væksten i Europa vil være væsentlig større end i USA, idet kun 12 procent af alle transaktioner i USA i 2003 vil udgøres af online transaktioner. I dag er tallet fire procent for Europa og tre procent for USA.

Cap Gemini vurderer, at Europa vil ligge foran USA blandt andet på grund af en højere Internet penetration i Norden. Desuden forventes det mobile Internet at vokse signifikant i Europa og med en betydelig mindre vækst i USA. Rapporten forventer således, at mobiltelefon-penetrationen i 2003 vil ligge på 80 procent i alle EU-lande inden 2003, mens det tilsvarende tal for USA er 60 procent.

Undersøgelsen er baseret på en spørgeundersøgelse, som Cap Gemini har sendt til et bredt udvalg af banker i Europa og USA - i alt 125 banker i 20 forskellige lande. Undersøgelsen foretages årligt og har i år fokuseret på e-commerce og kundebetaling, og hvad bankerne selv tror om fremtiden.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs