MediaWatch

Nyt mobilkonsortium

Den 24. juli købte konsortiet en hollandsk UMTS licens. Efter godkendelse i EU, er handlen blevet afsluttet i dag, og de involverede parter har underskrevet den endelige aftale i Haag.

Tele Danmark og Belgacom har indskudt deres eksisterende hollandske mobil selskab Ben i konsortiet og T-Mobil har indskudt betalingen for en hollandsk UMTS licens 375 millioner euro samt finansiering til etablering af UMTS netværk mv. Den samlede værdi af T-Mobil's indskud er på ca. 1,1 milliard euro.

Ejerskabsstrukturen er herefter som følger: 50 procent plus én aktie er ejet af Belgacom (35,3 pct.) og Tele Danmark (14,7 pct.), mens T-Mobil ejer 50 pct. minus én aktie. Efter en periode på 2 år har T-Mobil en option på at købe yderligere 2 aktier.

Konsortiet vil drive virksomhed under navnet Ben.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs