MediaWatch

Minister følger op på TvDanmark-sagen

Den dansk-engelske tv-station, TvDanmark1, vandt torsdag appelsagen ved High Court i London og kan dermed sende VM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Nord-irland i Belfast på lørdag. Dette skete på trods, at EUs TV-sportsdirektiv kræver, at større sportsbegivenheder skal kunne ses af alle.

Kulturministeren bad allerede sidste år EU's ministerråd om at tage direktivet op til revision med henblik på at finde en ordning, der kan fungere tilfredsstillende. Det blev positivt modtaget, men det har endnu ikke affødt konkrete ændringsforslag.

- Jeg kan kun gentage, hvad jeg tidligere har sagt: Uanset hvad domstolen ender med at nå frem til i London, så har EU-direktivet spillet fallit i England. Det har vist sig så svært at få direktivet til at fungere, at det må være på tide at overveje situationen. Afgørelsen i dag er en britisk domstolsafgørelse, som vi ikke har indflydelse på. Men da afgørelsen jo går ud over danskerne, så må det være på tide at bede EU om at finde nye måder at sikre, at hensigterne med ordningen i direktivet "TV uden Grænser" bliver ført ud i livet i medlemslandene, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Elsebeth Gerner Nielsen har i dag indkaldt partierne bag den danske ordning for at drøfte, hvordan Danmark skal forholde sig videre i denne sag, meddeler Kulturministeriet.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs