MediaWatch

Langsom stigning i e-handel

Stigningen i september er kun på 2 procent svarende til 37.201 handler. Det svarer til 1.240 handler om dagen eller 50 handler pr. time. Det er skuffende tal i forhold til PBS'prognoser, da de sidste år lukkede op for Internettet. Prognoserne forudsagde, at der ville foregå dobbelt så mange transaktioner mellem virksomheder og almindelige forbrugere end der faktisk gør, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge direktør for PBS, Lars From, er en del af forklaringen, at der mangler markedsdrivere, der leverer en pris og en kvalitet, som kunderne gerne vil købe på Internettet. Det, der mangler, er gode løsninger fra detailhandelsforretningerne, fortsætter han. PBS tallene betragtes som en præcis indikator på udviklingen inden for e-handlen med hensyn til almindelige forbrugere, idet alle pengeinstitutter er med i PBS.

Gert Birnbacher, formand for Dansk Internet Handel, er ikke enig i måleværdien via PBS på fremgangen inden for Internet, fordi mange transaktioner på Internettet ender med en gammeldags opkrævningsform som f.eks. girokort.

Birnbacher oplyser, at de mest præcise målinger på e-handlen i Danmark stammer fra analyser foretaget af Dansk Internet Handel i samarbejde med Boston Consulting Group. Tallene afslører, at 0,3 procent af handlen sidste år foregik over Internettet og internethandlen forventes at stige til 0,6 procent i år. Han er ikke skuffet over en fordobling i antallet af internetkøb, idet det nødvendigvis tager tid at ændre forbrugernes indkøbsvaner.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs