MediaWatch

GN Netcom køber ind

Det svarer til en samlet købesum på 95 millioner dollar. Hello Direct er en af USA's førende business-to-business udbydere af hovedsæt og andre løsninger til desktop-telefoni. Hello Direct producerer, markedsfører og sælger bl.a. hovedsæt til slutbrugere i kontormiljøer.

GN Store Nord fremsætter tilbuddet til Hello Direct's aktionærer efter en række undersøgelser af selskabet samt forhandlinger med selskabets bestyrelse og direktion, som har anbefalet aktionærerne at tage imod GN Store Nords tilbud. Tilbuddet til aktionærerne i Hello Direct er gældende frem til midten af november, medmindre tilbudsperioden udvides. Tilbuddet er betinget af, at GN Store Nord erhverver mere end 50 procent af aktierne, og at de amerikanske konkurrencemyndigheder godkender købet.

Hello Direct har hovedsæde i San Jose i Californien. Selskabet udvikler, producerer og markedsfører en række desktop telefoni-løsninger, herunder hovedsæt. Virksomheden har en førende position inden for kundesegmentet slutbrugere i kontorer, ikke mindst qua et betydeligt katalogsalg. Virksomheden distribuerer mere end 29 millioner salgskataloger om året til kunder over hele USA.

Hello Direct har derudover et voksende salg via en anerkendt og veletableret e-business, der bidrog med mere end 16 procent af den samlede omsætning i andet kvartal og en positiv indtjening. Salget via Internettet steg fra andet kvartal 1999 til andet kvartal i år med 93 procent, mens Hello Direct's samlede afsætning i samme periode steg 17 procent. Endelig har Hello Direct betydelige og ekspanderende direct- marketing aktiviteter. Det totale US-marked omfatter ca. 100 millioner professionelle desktop-brugere.

Med købet af Hello Direct vil GN Netcom styrke sin position som en af verdens førende udbydere af håndfri kommunikationsløsninger. GN Netcom har en begrænset markedsandel i kontorsegmentet, specielt i Nordamerika. Med købet af Hello Direct får GN Netcom således udvidet adgangen til slutbrugere i kontormarkedet via en række veletablerede salgs- og distributionskanaler. De to virksomheders kompetencer og ressourcer passer godt sammen, ligesom købet vil give GN Netcom en stærk platform for fremtidig organisk vækst på det amerikanske kontormarked - også via Internettet. GN Netcom forventer desuden at kunne realisere betydelige synergier ved købet. Der forventes kun få negative salgssynergier.

Hello Direct har i de sidste fire år i træk rapporteret vækst i omsætning og nettoindtjening. I første halvår 2000 fik Hello Direct en omsætning på 46,2 millioner dollar, der er en vækst i forhold til første halvår 1999 på 19 procent samt en EBITA på 3,3 millioner dollar mod 2,5 millioner dollar i første. halvår 1999. Under forudsætning af, at Hello Direct overtages med virkning fra den 1. december, ventes selskabet i år at give et lille positivt bidrag til GN Netcoms indtjening efter renter og goodwillafskrivninger.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs