MediaWatch

Oracle aktier dykker

Udsendelsen af advarslen om et lavere end forventet salg fik i dagens handel Oracle-aktien til at falde 9,25 dollar til kurs 69,50 svarende til en nedgang på 12 procentpoint. Selskabets lovning på at salget ville rette sig i løbet af det nye år, kommer ifølge flere analytikere senere end forventet, skriver Bloomberg.News.

Med det nylige fald er selskabet aktie faldet 24 procentpoint siden slutningen af august. Ifølge Oracles økonomidirektør Jeff Henley vil i særdeleshed salget af software til erhvervslivet falde i forhold til sidste kvartal. Han forventer, at en stigning vil finde sted først i det det nye år. Salget af databasesoftware vil falde i forhold til sidste kvartals opgjorte 32 procent år til år vækst, således Henley.

Han tror dog, at netop databasesalget vil have en procentvis stigning i niveauet 15 til 25 procent resten af året ud, men at væksten i det kommende kvartal vil være langsommere end resten af finansåret. Kulminationen vil ske i begyndelsen af det nye år. Oracles finansår løber frem til 31 maj 2001.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs