MediaWatch

EU genovervejer fusion

Det der så sent som i sidste uge lignede et klart nederlag for de to selskabers planlagte musikventure, kan nu muligvis reddes. EU-kommissionen har i elvte time valgt at genoverveje handlen efter dramatiske indrømmelser fra EMI og Time Warner, skriver Financial Times.

EU's rådgivningskomite mødes i morgen for at drøfte selskabernes sidste minuts indrømmelser om at frasælge store dele af deres aktiviteter. Ifølge iagttagere er samlingen af rådgivningskomiteen en indikation af, at Kommissionen overvejer at ændre sit hidtidige standpunkt om at blokere handlen.

Det stod ellers mere end klart, så sent som i slutningen af sidste uge, at musikventuret mellem de to selskaber ville blive afvist på baggrund af netop manglende indrømmelser. Kommissionen har gentagne gange udtrykt stor bekymring for, at der med en sådan handel ville blive skabt grobund for en polarisering på musikområdet.

EU's konkurrencekommissær Mario Monti havde gjort det klart, at han havde i sinde at følge embedsmændenes opfordring om at blokere for handlen. Men på et møde mandag med uafhængige musikselskaber stod det klart, at disse såfremt EMI-Time Warner ville være parat til at frasælge Virgin og Chappell, ville acceptere handlen.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs