MediaWatch

Corel stiger eksplosivt

Microsofts tidligere ærkerival Corel kan se sin aktiekurs stige med 72 procent efter offentliggørelsen af et samarbejde med Microsoft. Selskaberne meddelte i går, at softwaregiganten ville investere 135 millioner dollar i den økonomisk trængte konkurrent, samt at man har indgået samarbejde om Microsofts .Net initiativ, skriver ZDNet.

Corels aktie steg i dagens handel 2,66 dollar til en slutkurs på 6,34 og lagde dermed 72 procentpoint til sin hidtidige værdi. Dermed har Microsoft allerede tjent på handlen, idet selskabets købspris per Corel-aktie lå på 5,625 dollar. Microsoft-aktien gik ligeledes frem og steg 0,56 dollar til kurs 59,69.

Corel, der har haft økonomiske problemer efter dets planlagte fusion med Inprise glippede, synes dermed på vej mod økonomisk bedre tider. Første skridt på vejen blev taget for lidt over en måned siden, da selskabet skilte sig af med sin kontroversielle administrerende direktør Michael Cowpland.

Microsoft understreger, at samarbejdet ene og alene består af en teknologisk og finansiel investering og at selskabet på intet tidspunkt, har i sinde at købe sig til stemmeberettigede aktier i Corel.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs