MediaWatch

Corel stiger eksplosivt

Microsofts tidligere ærkerival Corel kan se sin aktiekurs stige med 72 procent efter offentliggørelsen af et samarbejde med Microsoft. Selskaberne meddelte i går, at softwaregiganten ville investere 135 millioner dollar i den økonomisk trængte konkurrent, samt at man har indgået samarbejde om Microsofts .Net initiativ, skriver ZDNet.

Corels aktie steg i dagens handel 2,66 dollar til en slutkurs på 6,34 og lagde dermed 72 procentpoint til sin hidtidige værdi. Dermed har Microsoft allerede tjent på handlen, idet selskabets købspris per Corel-aktie lå på 5,625 dollar. Microsoft-aktien gik ligeledes frem og steg 0,56 dollar til kurs 59,69.

Corel, der har haft økonomiske problemer efter dets planlagte fusion med Inprise glippede, synes dermed på vej mod økonomisk bedre tider. Første skridt på vejen blev taget for lidt over en måned siden, da selskabet skilte sig af med sin kontroversielle administrerende direktør Michael Cowpland.

Microsoft understreger, at samarbejdet ene og alene består af en teknologisk og finansiel investering og at selskabet på intet tidspunkt, har i sinde at købe sig til stemmeberettigede aktier i Corel.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs