MediaWatch

Stort flertal for open source

Et stort flertal i Folketingets forskningsudvalg bakker nu op omkring open source. På baggrund af et forslag fra SF i foråret om at understøtte udbredelsen af open source, har Folketingets forskningsudvalg lavet en beretning, der støtter open source.

Forskningsudvalget finder, at der for samfundet som helhed er mange kvaliteter i den udviklingsmodel for IT, som open source-programmel repræsenterer, og at den kan bidrage til en dynamisk IT-udvikling. Det er flertallets vurdering, at open source rummer potentiale for færre udgifter til IT, større sikkerhed mod aflytning og netindbrud, større driftsikkerhed og større muligheder for tilpasning af programmel til konkrete opgaver, og for at brugerne bliver mindre afhængige af enkelte leverandører.

Det er flertallets opfattelse, at en dynamisk IT-udvikling vil nyde godt af brug af åbne standarder, som f.eks. HTML. Det vil betyde, at mange producenter vil kunne byde ind med programmel, at brugere vil få flere produkter at vælge mellem, samt at brugerne kan vælge forskellige produkter uden at få besvær med at kommunikere, udveksle filer m.m., fordi standarderne er forskellige. Åbne standarder er centrale for al open source-programmel og er en væsentlig forudsætning for dets udvikling og anvendelse.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under "artikler".

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs