MediaWatch

IBM: Nu bruger vi Linux!

IBM vil implementere Linux, den gratis styresystems software fra Finland, i sine servere, da computergiganten ikke længere ønsker at være afhængige af Microsoft Windows. Det vil fremover betyde en alvorlig konkurrence for Bill Gates verdensdominerende styresystem Windows, skriver Børsen.

Ifølge Jens Munch-Hansen, den netop nytiltrådte chef for IBM i Norden, har IBM erkendt, at såfremt de "vil noget" i Internet-verdenen, bliver koncernen nød til at satse på et fuldstændig uafhængigt produkt. Derfor vil IBM fremover integrere Linux i samtlige program- og servicepakker.

IBM's direktør med ansvar for salg af systemer på det nordiske marked Lars Stanley Nielsen forventer, at der ikke vil gå mange år, før Linux vil fortrænge Windows fra større dele af PC-markedet. Han erkender, at det i dag er relativt svært at installere Linux på en PC, men mener, at fremover vil blive lettere.

Linux er et frit, åbent og gratis UNIX-lignende styresystem, der kan skræddersy PC' ens system efter brugerens egne ønsker og behov.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs