MediaWatch

IBM: Nu bruger vi Linux!

IBM vil implementere Linux, den gratis styresystems software fra Finland, i sine servere, da computergiganten ikke længere ønsker at være afhængige af Microsoft Windows. Det vil fremover betyde en alvorlig konkurrence for Bill Gates verdensdominerende styresystem Windows, skriver Børsen.

Ifølge Jens Munch-Hansen, den netop nytiltrådte chef for IBM i Norden, har IBM erkendt, at såfremt de "vil noget" i Internet-verdenen, bliver koncernen nød til at satse på et fuldstændig uafhængigt produkt. Derfor vil IBM fremover integrere Linux i samtlige program- og servicepakker.

IBM's direktør med ansvar for salg af systemer på det nordiske marked Lars Stanley Nielsen forventer, at der ikke vil gå mange år, før Linux vil fortrænge Windows fra større dele af PC-markedet. Han erkender, at det i dag er relativt svært at installere Linux på en PC, men mener, at fremover vil blive lettere.

Linux er et frit, åbent og gratis UNIX-lignende styresystem, der kan skræddersy PC' ens system efter brugerens egne ønsker og behov.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs