MediaWatch

Nokia: Farvel Norge!

Norge er blevet et baggårdsland for den finske storkoncern Nokia. Ledelsen finkæmmer verdens bedste læresteder på jagt efter gode hoveder - men Nokia leder ikke i Norge. Den finske koncern kigger hellere i Danmark, Sverige, Finland og i resten af verden. Det skriver Dagens Næringsliv.

Det bekræfter Nokias Human Resources Manager, Halstein Mørk, der har ansvaret for Nokias rekruttering, personaleadministration, lønpolitik og udvikling af de ansatte. Mørk rekrutterer helst nye kandidater fra de universiteter, som han mener er de bedste i verden. På Mørks liste findes både danske, finske og svenske universiteter og Handelshøjskoler - men ingen norske.

Og Mørk peger på flere forhold, der forhindrer Nokia og Norge at opnå et nærmere erhvervsmæssigt harmonisk forhold. Han fremhæver, at der i Norge er en række "særnorske holdninger", at den norske skattelovgivning er problematisk og i det hele taget en dårlig markedsføring især i forhold til at tiltrække investeringer og nyetableringer indenfor IT- og telekommunikation. Og frem for alt hæfter Mørk sig ved, at Norge er for lukket et land, ligesom Nokia foretrækker at rekruttere personale, der er parat til at arbejde i udlandet. Det er et problem i Norge.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs