Internet skaber B-hold

MediaWatch

Det amerikanske analysefirma, Gartner Group, forudser i en rapport som offentliggøres i dag, at 75 procent af husstandene i USA vil have adgang til Internettet i løbet af fire år i modsætning til de nuværende 50 procent. Men de borgere, som ikke får Internet adgang og derfor ikke får kendskab til Internettet risikerer ifølge Gartner Group at komme så langt bagud, at de bliver funktionelle analfabeter.

-Internettet vil meget snart være så gennemgribende en samfundsfaktor, at det forhold, at en person ikke har adgang til Internettet eller ikke forstår at bruge Internettet, vil blive sammenlignet med ikke at kunne læse eller skrive, siger adm.direktør Michael Fleischer fra Gartner Group om rapporten og fortsætter:

-Skæbnen for disse 50 millioner mennesker, som pludselig må se sig selv som funktionelle analfabeter i den ny økonomi er et emne af overordentlig vigtig betydning.

Gartner Group anbefaler den amerikanske regering at indsnævre den digitale kløft ved for eksempel at give skattelettelser til virksomheder, som tilbyder deres ansatte Internet adgang samt ved at skabe bedre muligheder for fjernarbejde, det vil sige muligheden for at arbejde hjemmefra.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også