MediaWatch

Internet skaber B-hold

Det amerikanske analysefirma, Gartner Group, forudser i en rapport som offentliggøres i dag, at 75 procent af husstandene i USA vil have adgang til Internettet i løbet af fire år i modsætning til de nuværende 50 procent. Men de borgere, som ikke får Internet adgang og derfor ikke får kendskab til Internettet risikerer ifølge Gartner Group at komme så langt bagud, at de bliver funktionelle analfabeter.

-Internettet vil meget snart være så gennemgribende en samfundsfaktor, at det forhold, at en person ikke har adgang til Internettet eller ikke forstår at bruge Internettet, vil blive sammenlignet med ikke at kunne læse eller skrive, siger adm.direktør Michael Fleischer fra Gartner Group om rapporten og fortsætter:

-Skæbnen for disse 50 millioner mennesker, som pludselig må se sig selv som funktionelle analfabeter i den ny økonomi er et emne af overordentlig vigtig betydning.

Gartner Group anbefaler den amerikanske regering at indsnævre den digitale kløft ved for eksempel at give skattelettelser til virksomheder, som tilbyder deres ansatte Internet adgang samt ved at skabe bedre muligheder for fjernarbejde, det vil sige muligheden for at arbejde hjemmefra.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs