MediaWatch

Sony rykker produktion til Europa

Selskabets baggrund for udflytningen er ifølge Sonys præsident, Kunitake Ando, at den svage eurokurs udhuler selskabets indtjening på det vigtige europæiske marked. Sony har, trods en salgsfremgang på 25 procent i år til år driften baseret på den lokale valuta, kun opnået break-even målt i yen. Denne forskel har nu motiveret selskabet til at foretage ovennævnte udflytning, skriver Financial Times.

Det europæiske marked har i første kvartal i indeværende finansår bidraget med 20 procent af selskabets samlede indtægter og Ando udtaler i den forbindelse, at Europa er særdeles vigtig indtjeningsmæssigt set. Han siger endvidere, at den eneste måde, hvorpå selskabet i det lange løb kan forhindre den nuværende situation, er ved at øge den lokale produktion.

Selskabet vil i forbindelse med udflytningen søge at alliere sig med en lokal producent af semikonduktører for på denne måde, at holde omkostningsniveauet på et minimum og samtidig møde den stigende efterspørgsel. Man er ligeledes interesseret i alliancer eller opkøb i telesektoren, for på denne måde at styrke sin konkurrenceevne overfor Nokia, Ericsson og Motorola.

Sonys planer kommer i kølvandet på en større rationaliseringsrunde, der blandt andet har betydet en mere strømlinet organisation, samt opsplitning i adskillige separate selskaber.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs