MediaWatch

Napster tilbage i retten

Sagen mod det kontroversielle site Napster går fra starten af næste uge ind i en måske afgørende fase. Efter foreløbig to måneders juridisk tovtrækkeri, hvor sitet dels er blevet pålagt at stoppe sin omstridte bytteservice, og siden hen fik lov til midlertidigt at opretholde den, kommer det nu til en mulig afgørelse, skriver CDNet.

Napster samt modparten Recording Industry Association of America RIAA's advokater mødes mandag foran et panel af appeldommere, der skal afgøre om, og i givet fald i hvilket omfang, parternes krav skal efterkommes.

Ifølge iagttagere kan retten vælge indtil flere løsninger på twisten, der på mange måder forventes at have stor indflydelse på de netbaserede selskabers fremtidige forretningsdrift. Den umiddelbare forventning er, at retten vil benytte lejligheden til at afsige dom i mindst et par af de juridiske spørgsmål, der i øjeblikket overskygger online musikkens fremtid.

Napster har hidtil forsøgt at imødekomme musikindustrien ved at tilbyde en form for månedligt abonnement på dets service. Industrien har indtil nu reageret afvisende overfor ideen og fastholder sin oprindelige påstand om, at sitets forretningspolitik tenderer pirateri og således er til stor ødelæggelse for branchen som et hele.

De mundtlige indlæg starter mandag klokken 20 dansk tid. En afgørelse kan forventes når som helst efter dette tidspunkt.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs