MediaWatch

DoCoMo vil starte europæisk portal

De to selskaber har underskrevet et "memorandum of understanding", og planen er nu opføre et joint venture udviklingsselskab. Meningen er på sigt, at skabe en internet-portal til mobiltelefoner baseret på I-mode teknologi, skriver Financial Times.

Den mobile standard I-mode, der har gået sin sejrsgang i Japan, skal nu via DoCoMos seneste venture med hollandske KPN, som selskabet ejer 15 procent af, forsøge at skabe fodfæste på det europæiske marked, der indtil nu har været domineret af WAP-teknologien.

Aftalen, der følger i kølvandet på DoCoMos nyligt afsluttede handel med AOL, understreger de to selskabers ønske om at opbygge en europæiske mobiltelefon alliance. Samarbejdet led ellers et knæk, da partneren, det Hong Kong baserede konglomerat Hutchinson Whampoa, i sidste måned trak sig ud af samarbejdet om at opbygge tredje generations netværk i Tyskland.

Der eksisterer i øjeblikket ikke nogen konkret aftale om, hvornår joint venturet vil blive sat op, eller hvor meget de to selskaber vil investere i det. DoCoMo forventer dog, at KPN vil tage majoriteten i det nye venture. Selskaberne søger samtidig flere partnere til at deltage i samarbejdet.

Der forventes ikke fuld service fra det nye venture før tidligst i midten af 2001.

Mere fra MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs