MediaWatch

DoCoMo vil starte europæisk portal

De to selskaber har underskrevet et "memorandum of understanding", og planen er nu opføre et joint venture udviklingsselskab. Meningen er på sigt, at skabe en internet-portal til mobiltelefoner baseret på I-mode teknologi, skriver Financial Times.

Den mobile standard I-mode, der har gået sin sejrsgang i Japan, skal nu via DoCoMos seneste venture med hollandske KPN, som selskabet ejer 15 procent af, forsøge at skabe fodfæste på det europæiske marked, der indtil nu har været domineret af WAP-teknologien.

Aftalen, der følger i kølvandet på DoCoMos nyligt afsluttede handel med AOL, understreger de to selskabers ønske om at opbygge en europæiske mobiltelefon alliance. Samarbejdet led ellers et knæk, da partneren, det Hong Kong baserede konglomerat Hutchinson Whampoa, i sidste måned trak sig ud af samarbejdet om at opbygge tredje generations netværk i Tyskland.

Der eksisterer i øjeblikket ikke nogen konkret aftale om, hvornår joint venturet vil blive sat op, eller hvor meget de to selskaber vil investere i det. DoCoMo forventer dog, at KPN vil tage majoriteten i det nye venture. Selskaberne søger samtidig flere partnere til at deltage i samarbejdet.

Der forventes ikke fuld service fra det nye venture før tidligst i midten af 2001.

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs