MediaWatch

Uklare signaler fra SOL

Den norske nyhedstjeneste digitoday.no har gransket i en række meldinger fra SOL og konstaterer, at det er temmelig uklart, i hvor høj grad den nordiske Internet portal satser på det europæiske marked. Tilsyneladende er der uoverensstemmelse mellem SOL's budskab til digitoday.no og SOL's børsprospekt.

Midt på ugen udtalte SOL's finansdirektør, at SOL var tilfreds med selskabets muligheden inden for Norden, og at selskabet ville satse på vækst inden for denne region og ikke i Europa. Dagen efter nuancerer SOL's koncernchef, Birger Steen, disse udtalelser. Han giver udtryk for, at det er korrekt, at Norden har primær fokus for SOL, men at hvis de forretningsmæssige kriterier passer, vil SOL fortsat kunne ekspandere på europæisk plan.

Ifølge digitoday.no står disse udtalelser i kontrast til den information, som SOL offentliggjorde i prospektet forud for børsnoteringen i juli. Heraf fremgår det blandt andet, at SOL ønsker at styrke sin konkurrenceposition gennem strategiske opkøb og alliancer både i Norden og i det øvrige Europa.

De uklare meldinger har medført, at SOL's aktiekurs er faldet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs