MediaWatch

Pengemangel hos dansk Internet avis

Først skulle den danske Internet avis ved navn 25 timer være lanceret i juli måned og dernæst midt i september. Nu er lanceringen udskudt på ubestemt tid. Årsagen er, at virksomheden har vanskeligt ved at finde investorer, som vil sætte penge i foretagendet. Indtil videre kører projektet videre for private midler, og ambitionerne om etablering af en redaktionel stab på 15 journalister er blevet tonet ned.

Stifter af 25timer, Poul Høgsted siger i dag i Politiken: -Vi har været for optimistiske, da vi i foråret forestillede os, at vi kunne skaffe den fornødne kapital med et fingerknips. Vi er stadig overbeviste om, at det her kan lade sig gøre, men det bliver et sejere træk, end vi havde forventet.

Da nyheden om 25timer dukkede op i foråret, blev initiativet med det samme sammenlignet med den norske Nettavisen, som for cirka 3 år siden også blev bygget op fra grunden og i dag har opnået en betydelig status i det norske mediebillede. Nettavisen blev stiftet med et budget på 30 millioner kroner, mens Poul Høgsted tidligere har givet udtryk for at kunne etablere et budet på 20-25 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs