MediaWatch

GPRS i Europa ved årsskiftet

Mobilix i Danmark og Itineris i Frankrig har nu gennemført de første forsøg med grænseoverskridende roaming i det nye GPRS mobiltelefonsystem, som vil medfører en hurtigere datahastighed i GSM nettene. Forsøgene var så vellykkede, at Mobilix nu kan fastslå man bliver klar til at lancere GPRS med fuld europæisk dækning fra januar næste år, meddeler Mobilix.
GPRS (General Packet Radio Service) er ny teknisk platform for dataforsendelse i det eksisterende GSM-net. Det forudsætter nye GSM-telefoner, men belønningen for investeringen er, at de mobile dataforbindelserne til den bærbare PC bliver næsten lige så hurtige som faste opkoblinger via en ISDN-forbindelse er i dag. GPRS giver hastigheder på op til 100 kbit/s mod de 9,6 kbit/s som er det eksisterende GSM-systems maksimumshastighed.
Ifølge Mobilix vil GPRS ikke alene forbedre den almindelige datatransmission i sådan en grad, at det mobile kontor faktisk bliver konkurrencedygtigt med det stationære. Den ny teknologi er samtidig den efterbrænder, som store dele af WAP-verdenen venter på. Når man kommer op i nærheden af 10 gange dagens hastigheder, bliver der også mulighed for at tilbyde nye, datatunge og komplekse applikationer i WAP; og Mobilix er da også ved at forberede flere nye erhvervsservices, som har deres udgangspunktet i Internettet, og som vil blive lanceret som WAP-løsninger samtidig med at GPRS sættes i drift.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs