MediaWatch

Aktiekultur skal fremmes

Regeringens lovforslag sigter mod at skabe en tilstand, hvor medarbejderaktier bliver en langt mere integreret del af det danske lønsystem. Det skal konkret ske ved etablering af mere fleksible regler for beskatning af aktieaflønning.

Ifølge FDIH er brugen af aktieaflønning i dag hæmmet af skattelovgivningen, fordi medarbejderen bliver beskattet af aktierne på det tidspunkt, hvor de modtages eller af aktieoptionerne, når disse udnyttes til at købe aktier i virksomheden. Det kan give medarbejderen likvide problemer, idet det akutte kapitalbehov til at betale den andel, som skatten udgør, skal findes et andet sted i den enkelte medarbejders privatøkonomi.

Det problem søger regeringen nu løst ved at åbne op for, at virksomheden kan vælge at indbetale skatten i form af en afgift på 40 procent. Afgiften kan ifølge forslaget indbetales kontant eller ved at overdrage aktier til Vækstfonden.

Med den foreslåede lovændring imødekommer regeringen ønsker fra erhvervslivets organisationer, der betragter aktier som et vigtigt våben i kampen om at rekruttere og fastholde dygtige medarbejdere, skriver FDIH.

Også LO støtter brugen af aktier i virksomheden som løn, men advarer imod at denne aflønningsform ikke får for stor vægt. LO frygter, at medarbejderaktier kan være med til at skabe et uretfærdigt aflønningssystem.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs