MediaWatch

Lucent’s markedsværdi falder

Det amerikanske selskabs børsværdi faldt for første gang i mere end to år til under 100 milliarder dollar. Baggrunden er, at selskabet gentagne gange har været ude af stand til at indfri markedets forventninger. Senest har salget af produkter, der skal tage kampen op med selskabets konkurrenter, vist sig at slå fejl, skriver Bloomberg News.

Lucent's aktie var ved den amerikanske børs afslutning faldet 1,63 dollar til en slutkurs på 28,75. Dermed har aktien siden sin rekordkurs på 84,19 dollar i starten af december 1999 mistet to-tredjedele af sin værdi.

Selskabets samlede børsværdi andrager i øjeblikket 98 milliarder dollars - det laveste siden oktober 1998. Børsværdien var ved rekordkursen i starten af december 1999 på 264 milliarder dollar.

Den amerikanske teleoperatør AT&T, der i sin tid udskilte Lucent Technologies, er ligeledes tæt på at gå under 100 milliarder dollar mærket. Selskabet aktie faldt 56 cent til kurs 27,56 - det laveste siden september 1997. Dermed har AT&T aktien alene i år tabt 46 procentpoint.

Det største selskab på verdensplan målt på markedsværdien er fortsat General Electric, hvis værdi ligger på 585,9 milliarder dollar. Selskabet efterfølges af Lucent's konkurrent Cisco Systems med 398,6 milliarder dollar, mens Nortel har en værdi på 179,3 milliarder dollar.

Det har ikke været muligt for pressen at få en kommentar fra Lucent's ledelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs