MediaWatch

GN Store Nord udvider aktiekapital

Telekommunikationsselskabet GN Store Nord fik i går efter en ekstraordinært indkaldt generalforsamling tilladelse til at udvide aktiekapitalen i selskabet med op til 205 millioner kroner frem til år 2005, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge Elvar Vinum, formand for GN Store Nords bestyrelse, har selskabet stadig penge tilbage fra salget af Sonofon, der indbragte 15 milliarder kroner. Men en kapitaludvidelse er en nødvendighed såfremt GN Store Nord ønsker fortsat ekspansion ved opkøb af selskaber på det globale marked, oplyste Vinum.

GN Store Nord brugte i begyndelsen af denne uge 6,4 milliarder kroner på GN Nettest opkøb af Photonetics. Selskabet skal indgå i GN Nettest, som herefter bliver en af de største globale udbyder af udstyr og systemer til test og overvågning af optiske kommunikations-netværk. Opkøbet er GN Store Nords hidtil største. Købet sikrer GN Nettest en stærk og ledende position på markedet for test af optiske netværk med årlige vækstrater på 45-50 procent. GN Nettest kan efter købet af Photonetics adressere markeder, der om tre år skønnes at have en værdi på 2,5 milliarder dollar Hertil kommer en begyndende satsning på markedet for optiske komponenter.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs