MediaWatch

Dot.com holder på pengene

PricewaterhouseCoopers har i dag offentliggjort en undersøgelse, som omfatter de 150 største børsnoterede dot.com virksomheder i Europa. Undersøgelsen viser blandt andet, at virksomhederne i gennemsnit har penge nok til at klare sig igennem de næste 20 måneder uden yderligere kapitaltilførsel. I december sidste år lå gennemsnittet kun på 13 måneder, og dermed er der sket en opbremsning i virksomhedernes "burn rate". Det skriver Upside Today.

Imidlertid er der en pulje på cirka 20 dot.com virksomheder, som risikerer at løbe tør for penge inden årets udgang, medmindre de får tilført ny kapital. Disse tyve virksomheder repræsenterer ifølge PricewaterhouseCoopers mere end 10 procent af det europæiske dot.com marked eller i alt en markedsværdi på 26 milliarder euro.

Det afsløres ikke, hvilke virksomheder der er tale om, men i modsætning til tidligere synes de tyske virksomheder generelt at være på den sikre side, hvilket ifølge PricewaterhouseCoopers skyldes, at Tyskland er ved at udvikle sig til Europa's dominerende Internet økonomi. Halvdelen af de tyske virksomheder er således profitable, mens dette kun er tilfældet for en fjerdedel af de engelske virksomheder. Denne tendens bekræftes af, at tyske virksomheder repræsenterer 45 procent af den samlede markedsværdi for de 150 virksomheder, mens England på andenpladsen repræsenterer 16 procent.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs