MediaWatch

Tysk frasalg af Deutsche Telekom

Staten, der i øjeblikket kontrollerer 43,2 procent af den tyske teleudbyder, vil i forbindelse med overtagelsen af den amerikanske udbyder af mobil digital kommunikation Voicestream Wireless frasælge dele af sine aktiviteter. Frasalget vil sænke statens interesser til en tredjedel, skriver Reuters.

Udspillet kommer efter, at amerikanske lovgivere med senator Ernest Hollings i spidsen har udtrykt bekymring i forbindelse med Deutsche Telekoms overtagelse af den amerikanske udbyder. Lovgiverne frygter, at handlen vil kunne få indflydelse på den nationale sikkerhed samt forhindre en fair konkurrence. Ifølge amerikansk lovgivning må en udenlandsk teleudbyder, såfremt staten ejer mere end 25 procent, ikke opkøbe amerikanske selskaber. Eneste undtagelse er, hvis kommunikations-kommissionen finder, at handlen er i offentlighedens interesse.

Michael Steiner udenrigs -og sikkerhedspolitisk rådgiver for den tyske kansler Gerhard Schröder har i et brev til sin amerikanske modpart Samuel Berger understreget den tyske stats ønske om, at omdanne det tidligere statsmonopol til et privatejet selskab. Steiner siger endvidere, at den tyske stat ikke udøver kontrol over Deutsche Telekoms forretningsgange, idet den ikke har mere end et sæde i selskabets supervisory board. Dermed gør han op med senator Hollings, der mener at den tyske stats kontrol ikke fordrer fri konkurrence i telesektoren.

USA's handelsrepræsentant i WTO, World Trade Organisation, Charlene Barshefsky siger i et brev til den amerikanske kongres, at man vil arbejde for at opfordre udenlandske stater til at frasælge deres aktiviteter i teleselskaberne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs