Tysk frasalg af Deutsche Telekom

MediaWatch

Staten, der i øjeblikket kontrollerer 43,2 procent af den tyske teleudbyder, vil i forbindelse med overtagelsen af den amerikanske udbyder af mobil digital kommunikation Voicestream Wireless frasælge dele af sine aktiviteter. Frasalget vil sænke statens interesser til en tredjedel, skriver Reuters.

Udspillet kommer efter, at amerikanske lovgivere med senator Ernest Hollings i spidsen har udtrykt bekymring i forbindelse med Deutsche Telekoms overtagelse af den amerikanske udbyder. Lovgiverne frygter, at handlen vil kunne få indflydelse på den nationale sikkerhed samt forhindre en fair konkurrence. Ifølge amerikansk lovgivning må en udenlandsk teleudbyder, såfremt staten ejer mere end 25 procent, ikke opkøbe amerikanske selskaber. Eneste undtagelse er, hvis kommunikations-kommissionen finder, at handlen er i offentlighedens interesse.

Michael Steiner udenrigs -og sikkerhedspolitisk rådgiver for den tyske kansler Gerhard Schröder har i et brev til sin amerikanske modpart Samuel Berger understreget den tyske stats ønske om, at omdanne det tidligere statsmonopol til et privatejet selskab. Steiner siger endvidere, at den tyske stat ikke udøver kontrol over Deutsche Telekoms forretningsgange, idet den ikke har mere end et sæde i selskabets supervisory board. Dermed gør han op med senator Hollings, der mener at den tyske stats kontrol ikke fordrer fri konkurrence i telesektoren.

USA's handelsrepræsentant i WTO, World Trade Organisation, Charlene Barshefsky siger i et brev til den amerikanske kongres, at man vil arbejde for at opfordre udenlandske stater til at frasælge deres aktiviteter i teleselskaberne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også