MediaWatch

GN Nettest køber Photonetics

Selskabet vil indgå i GN Nettest, som herefter bliver en af de største globale udbyder af udstyr og systemer til test og overvågning af optiske kommunikations-netværk. Samtidig har bestyrelsen besluttet at børsnotere GN Nettest, hvilket forventes at ske i løbet af første halvår 2001. Den endelige overtagelse af Photonetics er betinget af bl.a. myndighedsgodkendelser og frasalg af to mindre aktiviteter, der ikke indgår i handelen. Den endelige overtagelse ventes at ske i løbet af de næste to måneder.

Købsprisen er aftalt til 1.050 millioner dollar, hvoraf de 735 millioner betales kontant, mens 315 millioner erlægges i form af nye aktier i GN Store Nord. Antallet af nye aktier, der skal udstedes til sælgerne, beregnes med udgangspunkt i gennemsnitskursen de sidste fem dage, før handelen endeligt afsluttes. Desuden er der aftalt en merbetaling på op til maksimalt 100 millioner til sælgerne, hvis GN Nettest opnår en særlig attraktiv markedsværdi ved børsintroduktionen. Betaling vil blive erlagt i GN Nettest-aktier.

Opkøbet er GN Store Nords hidtil største. Købet sikrer GN Nettest en stærk og ledende position på markedet for test af optiske netværk med årlige vækstrater på 45-50 procent. GN Nettest kan efter købet af Photonetics adressere markeder, der om tre år skønnes at have en værdi på 2,5 milliarder dollar Hertil kommer en begyndende satsning på markedet for optiske komponenter. Photonetics ventes i år at nå en omsætning på ca. 60 millioner dollar. Det er en vækst på ca. 66 procent fra sidste år.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs