MediaWatch

Cognos's position forstærket

Canadiske Cognos, global leverandør af end-to-end e-business-løsninger, har netop præsenteret resultatet for andet kvartal i regnskabsåret 2001. Omsætningen for andet kvartal, satte ny rekord med 118,2 millioner dollars, hvilket er en forøgelse på 34 procent i forhold til samme periode sidste år. Også indtægterne før og efter skat satte nye rekorder med henholdsvis 22,9 millioner dollars og 16,5 millioner dollars.

Omsætningen for de første seks måneder af 2000 var 226,9 millioner dollars. Det er 34 procent mere end i de første seks måneder af 1999, hvor omsætningen lå på 169,8 millioner dollars. Indtægten før skat er opgjort til 39,6 millioner dollars, mens indtægten efter skat nåede 28,5 millioner dollars. I samme periode sidste år lå tallene på henholdsvis 32,9 millioner dollars og 23,7 millioner dollars. Udbyttet pr. aktie er samtidigt steget fra 27 cent til 31 cent.

Cognos'end-to-end e-business-løsninger anvendes til analyse og rapportering på baggrund af virksomhedsdata fra alle dataplatforme. Cognos har hovedkvarter i Ottawa, Canada og beskæftiger 2.500 medarbejdere verden over. Virksomheden er børsnoteret på henholdsvis Nasdaq og Toronto Stock Exchange.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs