MediaWatch

MediaGateway tilbyder fælles platform

Det nye danske firma MediaGateway tilbyder en ny fælles teknisk platform og tilbyder samtidig at formidle kontakt til de netværksudbydere, som står for datatransmission og forbinder forbrugernes TV apparat med Internettet, skriver CRN.

I USA og England har det gennem længere tid været muligt at købe forskellige typer varer via TV'et ved hjælp af fjernbetjeningen. Det kræver at TV apparatet kan modtage digitale signaler, for eksempel gennem en særlig dekoder, som herhjemme tilbydes af flere bredbåndsoperatører. Erfaringerne fra udlandet viser at forbrugerne hellere vil handle via TV end via PC.

Grunden til at handel via TV-apparater endnu ikke er slået til i Danmark er, at udbyderne af digitale signaler benytter sig af forskellige standarder, der ikke er kompatible. MediaGateway tilbyder en fælles platformsløsning, der kan tage standarder uanset om signaltransmissionen sker via kabel, satellit, eller XDSL netværk. Det er det Schweiziske bredbåndsfirma Fantastic Corporation, der har udviklet platformen, der kombinerer digital TV kvalitet og adgang til Internettet. Der vil gøre det let for detailhandlen i samarbejde med bredbåndudbyderne at udvikle virtuelle butikker og shoppingcentre.

Der estimeres fra næste år at være et kundegrundlag på 2,5 millioner på det Skandinaviske marked for detailhandel via TV og beløbet forventes at vokse til over 6 millioner i løbet af fire år.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs