MediaWatch

KVX gik nedad sammen med Nasdaq

Det nye danske vækstaktieindeks KVX faldt sammen med sit amerikanske forbillede Nasdaq.

Det sker efter fald i Nasdaq indekset torsdag på baggrund af en såkaldt profit-warning fra den amerikanske computerchip producent Intel. Advarslen fra Intel om forventet lavere efterspørgsel i Europa på grund af den svagere Euro fik Intel aktien til at dykke hele 21 pct. i den udvidede handel i forhold til onsdagskursen.

Det smittede af på hele IT-sektoren. Således faldt bl.a. Dell 11 pct. og Microsoft 5,6 pct., og Nasdaq indekset sluttede torsdagen med et fald på omkring 2 pct.

Ikke overraskende fik "nyset" fra USA derfor fuld afsmitning på de bare 9 danske vækst-selskaber i KVX-indekset fra morgenstunden. Alle selskaberne, med undtagelse af Memory Card Technology, måtte aflevere kurspoint. Værst gik det ud over SimCorp, der sluttede dagen med et fald på 8,16 pct.

Herefter i rækkefølge - Columbus IT Partner (-5,41 pct.), Damgaard(-4,73 pct.), RTX Telecom (-5,34 pct.), 2 M Invest(-3,55 pct.), i-data (-2,30 pct), eHuset (-1,16 pct.) og M&E Biotech (-0,79 pct.).

Læs også artiklen om KVX-indekset i Mediawatch, nyhedsbrevet om Internettet nummer 4.

Mere fra MediaWatch

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs