MediaWatch

Aktieindekser klarede kraftigt fald

Det fald børsanalytikerene ventede, sendte såvel Dow Jones som det teknologi-tunge Nasdaq-indeks kraftigt nedad, men ved handelsdagens afslutning var det tabte indhentet igen, skriver CNET.

Nasdaq fik som ventet det største fald, der i de tidlige timer sendte indekset hele 214 point nedad for derefter at rette sig i løbet af dagen. Indekset sluttede dagen med et beskedent fald på 25,14 point i kurs 3802.73. Dow Jones indekset faldt på et tidspunkt 144 point, men endte dagen positivt med en stigning på 81,85 i kurs 10847,37.

Ifølge Brian Belski, der er markedsstrateg hos U.S Bancorp Piper Jaffray, er måden, hvorpå de to indeks har rettet sig, et typisk udtryk for et marked, der i løbet af de sidste fire år har vænnet sig til at opkøbe kraftigt ovenpå fald.

Intel, der med sin indtægtsadvarsel bidrog til den negative stemning, måtte indkassere et fald på knap en fjerdedel. Dets aktiekurs sluttede således dagen med et fald på 22 procentpoint, svarende til 13,55 dollar og en slutkurs på 47,94 dollar. Giganten gav et faldende europæisk computersalg hovedårsagen for den udsendte advarsel.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs