MediaWatch

Aktieindekser klarede kraftigt fald

Det fald børsanalytikerene ventede, sendte såvel Dow Jones som det teknologi-tunge Nasdaq-indeks kraftigt nedad, men ved handelsdagens afslutning var det tabte indhentet igen, skriver CNET.

Nasdaq fik som ventet det største fald, der i de tidlige timer sendte indekset hele 214 point nedad for derefter at rette sig i løbet af dagen. Indekset sluttede dagen med et beskedent fald på 25,14 point i kurs 3802.73. Dow Jones indekset faldt på et tidspunkt 144 point, men endte dagen positivt med en stigning på 81,85 i kurs 10847,37.

Ifølge Brian Belski, der er markedsstrateg hos U.S Bancorp Piper Jaffray, er måden, hvorpå de to indeks har rettet sig, et typisk udtryk for et marked, der i løbet af de sidste fire år har vænnet sig til at opkøbe kraftigt ovenpå fald.

Intel, der med sin indtægtsadvarsel bidrog til den negative stemning, måtte indkassere et fald på knap en fjerdedel. Dets aktiekurs sluttede således dagen med et fald på 22 procentpoint, svarende til 13,55 dollar og en slutkurs på 47,94 dollar. Giganten gav et faldende europæisk computersalg hovedårsagen for den udsendte advarsel.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs