MediaWatch

Telenor og NRK samarbejder om mobiltjenester

Ved at deltage i udviklingsarbejdet håber de to statslige aktører at komme til at ligge i front med hensyn til udviklingen af UMTS i Norge, skriver digitoday.no. Udviklingsarbejdet skal foregå som led i et EU-projekt, hvor målsætningen er at udvikle fremtidens mobile tjenester til unge. Udover Telenor og NRK deltager en række større aktører i projektet, herunder Deutsche Telekom, Siemens og Sony. NRK skal deltage i projektet som indholdsleverandører til de nye tjenester.

Projektet - som har en økonomisk ramme på 40 millioner kroner - påbegyndes den 1. november og skal køre over de næste to år. Efterhånden som projektet kommer i gang, skal udvalgte norske unge afprøve en række af de nye tjenester, som man forventer at udvikle via projektet. Tjenesterne vil blandt andet blive udviklet på baggrund af kriterier som personificering, bruger-kontekst og geografisk lokalisering. Det betyder blandt andet, at forskellige services vil blive udviklet til forskellige segmenter, forskellige sammenhænge og forskellige lokaliteter.

Anne Halvorsen, programchef hos NRK Telekom, giver udtryk for, at projektet er meget vigtigt for NRK.

- NRK Telekom skal være ledende indholdsleverandør på mobil både med hensyn til kvantitet og kvalitet, og så må vi ligge forrest i udviklingen, siger hun.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs