MediaWatch

Udbud af digitale radionet

Udbudet starter i dag med udgivelse af det foreløbige udbudsmateriale. Hensigten er at indhente interessetilkendegivelser fra potentielle tilbudsgivere. Der er frist for at indgive interessetilkendegivelse den 1. november 2000, og det foreløbige udbudsmateriale kan fra i dag rekvireres hos Telestyrelsen mod betaling af kr. 75.000 inklusive moms.

Den overordnede målsætning med at udstede tilladelser til offentlige landmobile radionet er at sikre forbedrede kommunikationsmuligheder for beredskabsmyndigheder i nød- og krisesituationer samt at sikre forbedrede kommunikationsmuligheder for en række erhvervsmæssige brugere som f.eks. transportvirksomheder, vognmænd og taxiselskaber.

Tilladelserne forventes udstedt i juni måned 2001. Der påtænkes udstedt to landsdækkende tilladelser, én til et net særligt for nød- og beredskabsbrugere og én til et net til civile brugere.

TETRA (TErrestrial Trunked RAdio) er en ny digital radioteknologi, der fungerer som en slags kombination af landmobile radioanlæg og mobilnet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs