MediaWatch

Så kom det trådløse bredbånd

Den svenske koncern Arrowheads danske datterselskab har netop etableret den første trådløse bredbånds opkobling i København. Det er Industriens Forlag, der har købt en 2 Mbit/s linje. Industriens Forlag producerer og sælger bøger til de tekniske uddannelser, og forlaget er det første herhjemme, der nu leverer E-books.

Fra forlagets undervisningsbank kan lærere over hele landet udvælge bøger og kapitler og sammensætte dem frit på en helt ny måde, tilrettet det specifikke undervisningsformål. Arrowhead kan levere en radiobølgebåret højhastigheds bredbånds service på 2 Mbit/s for 5.695 kroner om måneden, hvis der indgås en 3 årig aftale.

Oprettelsen og etableringen betaler Arrowhead. Det koster ikke ekstra at være "på" 24 timer i døgnet. Prisen er den samme uanset forbrug.

- Fordi vi er fri for afhængigheden af det rå, gammeldags kobber, som alle andre i markedet benytter uanset om de sælger almindelig telefoni, ISDN eller ADSL, kan vi garantere en oppetid på praktisk talt 100 procent, siger Søren Arendal Jensen.

Ifølge Søren Arendal Jensen anvender de fleste reklamebureauer og grafiske virksomheder i dag ADSL linjer, hvilket svarer til "at køre Ferrari på en grusvej".

- Ferrari'en kan køre 300 kilometer i timen, men grusvejen giver den kun mulighed for at køre 30 km/t. Hvis Ferrari'en derimod kommer ud på den tresporede motorvej, får alle hestekræfterne uhindret og frit løb. Det er bredbånd, forklarer Søren Arendal Jensen.

Arrowhead koncernens egenkapital er 1.5 mia. svenske kroner. Koncernens hovedaktionær, svenske Vattenfall, er Nordens største el-leverandør med 3.5 millioner husstande som kunder. Vattenfall havde i fjor en omsætning på 27 milliarder. Svenske kroner, og et nettooverskud på 4 milliarder svenske kroner, der er øremærket til koncernens ekspansion - også udenfor Sverige, bl.a. Danmark.

Mere fra MediaWatch

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs