MediaWatch

Arrowhead tilbyder trådløs bredbånd

Vattenfall tilbyder hastigheder helt op til 34 Mbite via radiobølger til et fast månedsabonnement på 200 kroner. Sammen med Internetadgang får boligforeningernes medlemmer gratis telefon mellem medlemmerne plus billig telefoni i resten af Danmark og til udlandet

Der bliver hård kamp om det danske bredbåndsmarked efter at selskabet, der har 3,5 millioner el-kunder i Sverige, har etableret sig i Danmark gennem sit bredbåndsselskab Arrowhead A/S.

Arrowhead ejes for de 53 procents vedkommende af Nordens største electricitetsleverandør Vattenfall, som i fjor havde en årlig omsætning på 27 milliarder danske kroner og et overskud på 4 milliarder kroner. Selskabet har stor succes i Sverige med sit højteknologiske bredbånd, der distribueres via ekstremt hurtige radiobølger i stedet for nedgravede kabler.

- Teknologien betyder, at Arrowhead Danmark kan etablere sine radiolinkkæder væsentligt hurtigere og billigere end konkurrenterne kan bygge deres jordbaserede kabelnet, siger administrerende direktør i Arrowhead Danmark Kaare Siesing. Og det interessante er, at vi kan levere helt op til 34 Mbite i samme øjeblik, et netværk er etableret. Med vores velkonsoliderede ejer i ryggen har vi en utrolig stærk økonomi og alle de nødvendige kræfter til at opbygge et landsdækkende net af radiobølge-distribueret bredbånd indenfor en relativ kort tidshorisont. Vi satser på at være landsdækkende indenfor det kommende år.

De første større Arrowhead-installationer i antenne- og boligforeninger ventes påbegyndt indenfor den kommende måned.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs