MediaWatch

TvDanmark 1 anker

Fredag den 1. september fik TvDanmark 1 medhold ved en foreløbig dom, og kunne således live-transmittere fra den første kamp i VM-kvalifikations-turneringen mellem Island og Danmark. Men i den endelige dom fredag den 8. september besluttede High Court, at TvDanmark skal gentilbyde rettighederne til DR og TV 2. Dommen har TvDanmark 1 nu besluttet at anke.

- Det falder helt naturligt, at vi nu fører sagen på ny. Jeg har al mulig grund til at tro, at den falder ud til vores fordel. TvDanmark 1 skylder seerne at kæmpe hårdt for, at vi kan udnytte vore enerettigheder til at transmittere fra fodboldlandsholdets vigtige udebanekampe, siger TvDanmark 1s adm. direktør Jesper Sehested Lund.

Uanset om udfaldet bliver, at TvDanmark 1 vinder ankesagen eller kommer i en situation, hvor man skal gen-tilbyde rettighederne til DR og TV2, tager TvDanmarks administrerende direktør det for givet, at de resterende fire kampe i VM-kval.turneringen bliver vist på TvDanmark 1:

- Jeg har ingen forventning om, at DR og TV2 nu skulle være villige til at betale markedsprisen. Hverken i den oprindelige forhandlingsproces eller i efterfølgende udtalelser har de to public service-stationer erklæret sig villige til at betale den nødvendige pris, siger Jesper Sehested Lund.

Danmarks næste VM-kval.kamp på udebane, som TvDanmark 1 har rettighederne til, spilles lørdag den 7. oktober mod Nordirland i Belfast. TvDanmark 1 forventer en endelig juridisk afklaring inden denne kamp.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs