eBay oplever solid aktiestigning

MediaWatch

eBays positive forventninger til salget sendte således dets aktie op med 16,5 procentpoint. Slutkursen blev på 76,56 dollar svarende til en stigning på 10,88 dollar, skriver AP.

Selskabet udtaler, at dets indtægtsmål er baseret på vurderinger af dets markeder indenfor blandt andet computer, autodele, samlerobjekter og praktiske produkter samt en til stadighed styrkelse af dets globale model.

Ifølge Tim Albright, der er analytiker hos Salomon Smith Barney, har eBay længe opereret med den mest forbrugervenlige e-handelsmodel, og at det i indeværende kvartal virkelig har vist fordelene ved denne. - Intet andet site har den kombination af købere, sælgere og listninger der kan generere et sådant merchandisesalg, siger Albright.

eBay siger, at dets salgsprognoser indikerer en årlig vækst på op imod 50 procent, og det forventer, at dets markedspotentiale for førnævnte markeder vil nå 2000 milliarder dollar. I øjeblikket ligger dette tal på 1600 milliarder dollar. Ligeledes fastholder man en bruttoprofit margen i omegnen af 80 procent. Denne var i andet kvartal på 76 procent.

Selskabet, der i øjeblikket opererer i 5 lande, forventer at fordoble dette ved udgangen af 2001. Forventningen for 2005 er en femdobling i forhold til det nuværende antal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også