MediaWatch

Amazon aktie fortsætter nedtur

Amazon.com blev på sin årlige investeringskonference udsat for hård kritik af sin indtjeningsevne og, trods ledelsens lovning om en forbedret profitabilitet i fremtiden, forholder flere investeringseksperter sig overvejende negativt overfor selskabet, skriver CNET.

Aktiemarkedet reagerede ligeledes negativt og sendte Amazon-aktien på en ny deroute, der ved afslutningen af den regulære handel betød, at aktien var blevet handlet godt 8 procentpoint ned. I tal svarer faldet til en nedgang på 3,25 dollar og dermed en lukkekurs i 37,50 dollar knap 10 dollar over årets værste. Til forskel kan det fremhæves at årets bedste lå på 113 dollar.

På trods af den overvejende negative tendens, er det dog ikke alle analytikere, der ser Amazon.com som et dårligt investeringsemne. Merrild Lynchs Henry Blodget udtaler, at selskabet som sædvanligt har en masse fornuftige ting kørende, og han fastholder derfor sin "accumulate" opfordring. Blodget skriver i sin rapport, at e- handlen givetvis vil repræsentere en særdeles god mulighed i løbet af de næste ti år, og Amazon.com er den ubestridte markedsleder.

Blodget bakkes op i sin positive vurdering af Goldman Sachs, Chase Hambrecht & Quist, J.P Morgan og Robertson Stephens.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Seneste nyt

Se flere jobs